11-01-2012

Sportieve updates Triumph Tiger 1050 SE

De populaire Triumph Tiger 1050SE heeft voor het modeljaar 2012, naast een flinke technische upgrade, met nieuwe kleuren en opvallende graphics een sportieve nieuwe look gekregen.

De Tiger beschikt nu, zowel voor als achter, over verbeterde veringscomponenten met een opnieuw ontwikkeld binnenwerk, een nieuwe achterveer en aangepaste vering- en dempingsinstellingen. Hiermee neemt de controleerbaarheid van de motorfiets significant toe bij zowel solo- als duogebruik. Het resultaat is een uiterst gebalanceerd en sportiever rijwielgedeelte, met verminderd inveren bij het aanremmen. De verbetering van het rijwielgedeelte wordt nog duidelijker merkbaar door het 20 mm lager geplaatste stuur. Direct resultaat hiervan is een sportievere rijhouding en een nog betere bestuurbaarheid en controle. Daarbij is het stalen exemplaar vervangen door een taps toelopend, fraai geanodiseerd aluminium stuur.

Visueel voegt een groot aantal nieuwe details een extra vleugje klasse toe aan één van de meest populaire modellen van Triumph Motorcycles, die samen met de Tiger 800 en Tiger 800XC de Adventure-familie van het bedrijf vormt. Nieuwe graphics, qua styling gelijk aan die van de nieuwe Speed- en Street Triples, sieren de kuip van de 2012 Tiger 1050 SE. Ook is er een aantal onderdelen die voor een meer eigentijdse uitstraling 'ontchroomd' werden. De wielen, kettingwieldrager en de remklauwen zijn enkele van de vele componenten die nu voorzien zijn van een zwarte afwerking. Ze worden aangevuld door een grafietkleurige ophanging van de stepjes en de schetsplaten, terwijl de dempers en hielplaatjes nu een geborstelde, in plaats van gepolijste, afwerking van het aluminium hebben.

De Tiger 1050 SE is leverbaar in drie kleuren: Diablo Red, Crystal White en een two-tone Matt Black/Matt Graphite combinatie. De luxe uitrusting van de Tiger 1050SE voorziet in handkappen, middenbok, ABS en een bijpassende kofferset.

De prijs blijft gelijk met € 12.900,- . De prijs is -zoals altijd- inclusief twee jaar garantie met een onbeperkt aantal kilometers.

Meer nieuws

Deel deze pagina op:

Bel 053 80 36 65